Gratis verzending

Discreet vanuit huis testen

badge (1)-svg

Gecertificeerd lab

Uitslag binnen 48 uur
Gecertificeerd Lab
Discreet vanuit eigen huis testen
Gratis snelle verzending, ook naar het lab

Kwaliteit van de SOA-testen

Anoniemsoatesten.nl werkt uitsluitend met laboratoriumtesten. Alle SOA-testen van Anoniemsoatesten.nl worden geanalyseerd in het ISO (15189) gecertificeerde laboratorium van Medische Laboratoria STEIN & collegae in Maastricht. Hier worden de testen op dezelfde manier geanalyseerd als testen die worden aangevraagd door huisartsen en SOA-poli’s van de GGD. Het laboratoriumonderzoek wordt uitgevoerd onder supervisie van microbiologen of klinische chemici, en de uitslagen worden geautoriseerd door een arts-microbioloog.

Hoogst haalbare betrouwbaarheid

Anoniemsoatesten.nl werkt samen met STEIN lab om de hoogst mogelijke betrouwbaarheid te waarborgen. Hoewel een testuitslag nooit 100% betrouwbaar kan zijn, bieden onze testen een minimale betrouwbaarheid van 99,3%. De betrouwbaarheid van je SOA-testuitslag is het hoogst wanneer je de afname-instructies nauwkeurig opvolgt en niet eerder test dan de aangegeven windowfase, oftewel de tijd tussen het moment van besmetting en het kunnen aantonen van een mogelijke besmetting met een laboratoriumtest.

Sensitiviteit en specificiteit

De SOA-testen van Anoniemsoatesten.nl hebben een bepaalde sensitiviteit (het percentage juiste positieve uitslagen bij zieke personen) en specificiteit (het percentage juiste negatieve uitslagen bij niet-zieke personen).

SOA Sensitiviteit Specificiteit
Chlamydia 99,9% 99,9%
Gonorroe 99,3% 99,3%
Trichomonas 97% 98,9%
Syfilis 100% 99,88%
Herpes 100% 96,46%
HIV 1 en 2 99,92% 99,88%
Hepatitis B 99,9% 99,88%
Hepatitis C 100% 99,85%

Neem je SOA-test af na de windowfase

Elke SOA heeft zijn eigen windowfase, wat verwijst naar de tijd tussen het moment van besmetting (onveilig seksueel contact) en het kunnen aantonen van een mogelijke besmetting met een laboratoriumtest. Neem je SOA-test – bij voorkeur – af na de windowfase.

SOA Windowfase

  • Chlamydia 14 dagen
  • Gonorroe 14 dagen
  • Trichomonas 21 dagen
  • Syfilis 4 weken
  • HIV 1 4 weken
  • HIV 2 6 weken
  • Hepatitis B 8 weken
  • Hepatitis C 8 weken
  • Herpes Binnen paar dagen zie je blaasjes

Testtechnieken

Anoniemsoatesten.nl maakt gebruik van de volgende testtechnieken:
Chlamydia, gonorroe, trichomonas en mycoplasma: PCR uitstrijk of PCR urine
Syfilis: Serologie (bloedonderzoek)
HIV 1 en 2

HIV 1 en 2: Serologie (bloedonderzoek)
Hepatitis B: Serologie (bloedonderzoek)
Hepatitis C: Serologie (bloedonderzoek)
Een kijkje in ons laboratorium
Ben je benieuwd naar het traject dat jouw afgenomen test aflegt? Bekijk in deze video hoe jouw monster wordt verwerkt zodra het aankomt bij Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae.

Anoniemsoatesten.nl houdt zich strikt aan de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot privacy en anonimiteit, productveiligheid (alle testen zijn genotificeerd en voorzien van een CE-logo), patiƫntenrechten en de relevante IVD-richtlijnen. We streven ernaar om jou de hoogst mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden bij het uitvoeren van SOA-tests.

Let op: Hoewel onze testen zeer betrouwbaar zijn, is het altijd belangrijk om bij een positieve uitslag contact op te nemen met een arts voor verdere diagnose en behandeling.